Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_9al912r8loj8n5alhslhjra3s3, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 2017 | Misset Horeca Top 100

McDonald’s nog altijd grootste horecabedrijf van Nederland

De Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven & Merken is op 22 mei bekendgemaakt tijdens het event in de Efteling. Een groot deel van de bedrijven in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven & Merken was aanwezig bij de bekendmaking.

Dat McDonald’s wederom op één staat in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken is geen verrassing. Maar dat het verschil met nummer twee Van de Valk zó groot is hadden we niet verwacht. Met een omzet van 732 miljoen euro is McDonald’s (in omzet) met afstand het grootste horecabedrijf van Nederland. De gele M zag de eigen omzet met een slordige 60 miljoen toenemen ten opzichte van 2015.

Het verschil tussen McDonald’s en Van der Valk is opgelopen tot exact 100 miljoen euro, waar vorig jaar het verschil nog ‘slechts’ 68,8 miljoen was. Het gat tussen de twee begint onoverbrugbare proporties aan te nemen. Van der Valk groei hard en bouwt het ene na het andere hotel. McDonald’s lag juist jaren onder vuur vanwege innovatieluiheid. Iets wat de laatste twee jaar helemaal is goedgemaakt, met de introductie van table service, McCafé, Salad Bar en binnenkort bezorging aan huis.

De top 100 samen is dit jaar goed voor 6,87 miljard, waar McDonald’s met 732 miljoen dus dik 10 procent van voor haar rekening neemt. Hekkensluiter in de Top 100 is Blooming in Bergen, met 7,6 miljoen. De honderd bedrijven samen bieden werk aan 124.000 mensen, net zoveel als de stad Zwolle inwoners heeft.

Jaarlijks stelt de redactie van Misset Horeca de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken samen. Zo’n 120 bedrijven krijgen een formulier waarop ze omzet, aantal vestigingen en medewerkers, rapportcijfers, investeringsplannen en zakelijke hoogte- en dieptepunten kunnen invullen.

De Top 100 is een rangschikking naar f&b- en logiesomzet in Nederlandse vestigingen over het voorgaande jaar.

Organisatie

Partners

Locatie

Efteling
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel

Partner worden?

Hans Dekker
Key Accountmanager
Misset Horeca
Hansdekker@vakmedianet.nl

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven & Merken? Neem dan contact met ons op.
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_9al912r8loj8n5alhslhjra3s3, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0